Overslaan en naar de inhoud gaan
Fruit
uit eigen tuin

Fruittuin

Fruittuin De Zandroos biedt u een breed scala aan fruit. Naast appels en peren zijn er vele soorten kersen, pruimen en rode bessen. Alles is er op gericht om u als consument het meest smaakvolle fruit aan te bieden.

Al het fruit wordt milieubewust geteeld dat wil zeggen met zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen. Ook worden torenvalken, roofmijten en lieveheersbeestjes ingezet om de natuurlijke vijand van het fruit te lijf te gaan.

Kersen

juni t/m juli

Met 11 verschillende kersen soorten kunnen we zeggen dat we ruim gesorteerd zijn. De eerste(vroege) kersen hebben zachte vruchten, de latere rassen zijn steviger en vaster. Enkele voorbeelden zijn : Burlat, Kordia en Lapins.

Pruimen

eind juli t/m half september

Naast nostalgische rassen zoals Opal en Reine Victoria zijn er ook diverse nieuwe grofvruchtige rassen zoals Jubileum en Valor. In totaal hebben we acht verschillende pruimen soorten.

Appels

oogsttijd augustus t/m oktober

Het appelseizoen wordt gestart met overheerlijke Delcorf en Alkmene. Deze zomerrassen worden al snel opgevolgd door oa. Elstar Jonagold en Jonagored.
Pinova is een van de nieuwe rassen in ons assortiment. Naast deze handappels zijn er ook Goudreinetten.

Peren

Oogsttijd september

Conference en Doyenne du Comice zijn de basis voor het peren assortiment.

Om te stoven gaat er natuurlijk niets boven de GieserWildeman.

 

Tijdens het seizoen plukken wij de zoete kersen uit eigen gaard...

Vind je het leuk om deel te nemen aan onze activiteiten op en rond het erf houd onze activiteiten agenda dan in de gaten. Klik hier en kijk wat er de komende weken/ maanden eventueel te doen is! 

Wil jij een keer wat lekkers maken van onze kersen kijk dan eens op deze site...Smakelijk!