Fruittuin

Fruittuin De Zandroos biedt u een breed scala aan fruit. Naast appels en peren zijn er vele soorten kersen , pruimen , bessen , kruisbessen en aardbeien. Alles is er op gericht om u als consument het meest smaakvolle fruit aan te bieden.

Al het fruit wordt milieubewust geteeld dat wil zeggen met zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddellen. Ook worden torenvalken, roofmijten en lieveheersbeestjes ingezet om de natuurlijke vijand van het fruit te lijf te gaan.

Aardbeien

mei t/m september

De aardbeien worden in 5 periodes geplant om de hele zomer de winkel te kunnen bevoorraden. De vruchten worden op rijpheid geplukt zodat de smaak optimaal is.

Kersen

juni t/m juli

Met 11 verschillende kersen soorten kunnen we zeggen dat we ruim gesorteerd zijn. De eerste(vroege) kersen hebben zachte vruchten, de latere rassen zijn steviger en vaster. Enkele voorbeelden zijn : Burlat, Kordia en Lapins.

Bessen

eind juni t/m augustus

Rode bessen zijn er deze hele periode.
Witte bessen zijn wat zoeter dan de rode bes en zijn er omstreeks half juli.
Kruisbessen worden de 2de helft van juli geplukt.

Pruimen

eind juli t/m half september

Naast nostalgische rassen zoals Opal en Reine Victoria zijn er ook diverse nieuwe grofvruchtige rassen zoals Jubileum en Valor. In totaal hebben we acht verschillende pruimen soorten.

Appels

augustus t/m juli

Het appelseizoen wordt gestart met overheerlijke Delcorf en Alkmene. Deze zomerrassen worden al snel opgevolgd door oa. Elstar Jonagold en Jonagored.
Pinova is een van de nieuwe rassen in ons assortiment. Naast deze handappels zijn er ook Goudreinetten en Dijkmanszoet voor de hete bliksem.

Peren

september t/m begin mei

Conference en Doyenne du Comice zijn de basis voor het peren assortiment.

Om te stoven gaat er natuurlijk niets boven de GieserWildeman.